Om våra prenumerationer


Tidsbestämd prenumeration

En tidsbestämd prenumeration innebär att tidningen levereras portofritt hem till dig under en i förväg bestämd period som finns angiven på prenumerationsfakturan. Under ett år ger vi ut ett antal dubbelnummer.

Betalning

 • Fakturan ska betalas senast den dag som är angiven på inbetalningskortet. Vill du betala på internet anger du OCR-numret som finns nederst till vänster på inbetalningskortet.
 • Om betalningen inte når oss i tid får du en påminnelse och vi gör ett tillfälligt uppehåll i din prenumeration. När betalningen är oss tillhanda förlängs din prenumeration med samma antal nummer som du inte fått under uppehållet.
 • Vid uteblivna betalningar får du en påminnelse med 50 kr i påminnelseavgift.

Uppsägning

 • Den tidsbestämda prenumerationen avslutas automatiskt utan att du behöver säga upp den.
 • Vi skickar erbjudande till dig om att förlänga/förnya din prenumeration i god tid innan prenumerationen upphör.
Tillsvidareprenumeration

En tillsvidareprenumeration innebär att tidningen levereras portofritt hem till dig till dess att du säger upp din prenumeration. Med en tillsvidareprenumeration får du ett inbetalningskort med varannat nummer. Du betalar då 1 kr mindre jämfört med ordinarie butikspris per nummer med det medföljande inbetalningskortet (med reservation för ev moms- och prisändringar).

Betalning

 • Fakturan ska betalas senast den dag som är angiven på inbetalningskortet. Vill du betala på internet anger du OCR-numret som finns nederst till vänster på inbetalningskortet.
 • Om betalningen inte når oss i tid debiteras beloppet på nästa inbetalningskort. Det rättar vi automatiskt till senare, så att du inte betalar två gånger för samma tidning. Du behöver inte kontakta oss angående detta.
 • Om din tillsvidareprenumeration är uppsagd och betalningen inte kommit oss tillhanda enligt angivet förfallodatum får du en påminnelse med 50 kr i påminnelseavgift.
 • Vid ett flertal uteblivna betalningar får du en påminnelseavgift på 50 kr.

Uppsägning

 • Du kan säga upp prenumerationen när som helst. Du måste höra av dig senast 5 dagar efter att du fått tidningen, annars gäller uppsägningen först efter nästa nummer.
 • Utebliven betalning räknas inte som uppsägning av prenumerationen.
 • Du är betalningsansvarig även om du skickar tidningen i retur och det räknas inte som uppsägning av prenumerationen.
Priser

I alla prenumerationspriser ingår moms med 6 %. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser med motsvarande belopp. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

Portoavgifter

Portokostnad för tidningen ingår i prenumerationspriset. Porto och expeditionsavgift tillkommer då erbjudande med premie/vara beställs.

Betalning

Du har tre betalsätt att välja mellan:

1. Direktbetalning via internetbank
Direktbetalning sker via din egen internetbank och du kommer att skickas dit när du genomför köpet. Se till att ha din dosa eller dina inloggningsuppgifter redo.

2. Faktura
Med faktura betalar du via ett inbetalningskort som skickas till din adress. I de flesta fall skickas fakturan inom två veckor från beställningsdatumet med förfallodatum i slutet av månaden.

3. Kort
Du kan enkelt betala med ditt VISA-kort, MasterCard eller Eurocard. Ange kortnummer, kortets utgångsmånad och år. På kortets baksida finns CVC-koden, de tre sista siffrorna i numret som står i namnteckningsfältet. För att göra kortköp hos oss så säkert som möjligt skickas all information krypterad med SSL (Secure Sockets Layer). Det betyder att informationen sker via en säker förbindelse och att dina kortuppgifter inte kan läsas av utomstående. Dina kortuppgifter hanteras inte på något sätt hos Aller media utan enbart hos vår betalningspartner DIBS. DIBS Payment Service AB är PCI-certfierad av VISA/MasterCard och följer den sekretess och säkerhet som bankerna kräver för licensering.

Autogiro

Om du har en pågående prenumeration kan du välja att lägga upp din betalning på autogiro. Med autogiro betalar du ett mindre belopp varje månad istället för hela summan vid ett tillfälle. Autogiro är en betaltjänst som innebär att betalningar utförs från betalarens konto på initiativ av betalningsmottagaren. För att vi ska kunna starta automatisk överföring från ditt bankkonto ber vi dig fylla i autogiromedgivandet. Klicka här för att skriva ut blanketten, fyll i, underteckna och returnera den till Aller medias kundservice. Vill du betala med autogiro för flera prenumerationer räcker det med en blankett. Du kan även ge ditt medgivande via din internetbank. För mer information kontakta din bank.

Leveranser utanför Sverige

Det går att prenumerera även utanför Sverige, men då tillkommer en portokostnad. Portokostnaden varierar beroende på till vilket land tidningen ska skickas. Kontakta kundservice för prisuppgift.

Skicka inga förskott

Vi ansvarar inte för pengar, checkar och frimärken som skickas i brev.

Minderåriga

Är du under 18 år ska målsman kontakta kundservice och lägga beställningen.

Personuppgifter

Aller Media AB behandlar personuppgifter enligt sin integritetspolicy. Som kund får du information och erbjudanden via post, epost och sms till de adresser/nummer du uppger. Vill du inte ta del av erbjudanden, kontakta kundservice.

Force majeure

Aller media är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet.

Befriande omständigheter är bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, svåra väderförhållanden, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång på marknaden.

Ångerrätt

Vi erbjuder öppet köp, ångerrätt, i enlighet med Konsumentverkets regler för e-handel. Du har 14 dagars full ångerrätt och har rätt att byta det du köpt eller få pengarna tillbaka om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med din vara eller tjänst. Ett ev byte sker inom en vecka efter att vi har mottagit din önskan om ändring.

Reklamation

Du kan anmäla utebliven eller skadad tidning under Mina sidor – Anmäl saknad tidning eller ringa 042-444 30 00. En ny tidning kommer att skickas till din adress inom några dagar.

Om du har fått en skadad eller felaktig vara görs enklast reklamationen genom att du returnerar den till någon av nedanstående adresser. Det är viktigt att du skickar med information om ditt kundnummer, namn och adress samt vad som är fel på varan.

Aller media betalar portot:
Svarspost 20455279
Aller media/Postpac
274 20 Skurup

Leveranssätt

Tidningen levereras till dig med Posten eller via MTD (Morgontidningsdistribution) senast samma dag som den börjar säljas i handeln.

Företagsinformation

Aller Media, 202 14 Malmö
Organisationsnummer: 556002-8325
Internet: www.aller.se
E-post: info@aller.se

Besöksadress: Östergatan 20, Malmö
Humlegårdsgatan 6, Stockholm
Tel vx Malmö +46 (0)42-17 35 00
Tel vx Stockholm +46 (0)8-57 80 10 00

Kundservice:
Aller media Kundservice
Box 504 58
202 14 Malmö
Kundservice tel 042-444 30 00
Automatisk service: dygnet runt, alla dagar
Personlig service: måndag–fredag 08.00–20.00 samt lördag-söndag: 10:00-16:00

Fynda tidningar, gåvor och varor online på prenumerera.se!

På Prenumerera.se hittar du alltid aktuella erbjudanden på populära familjetidningar, veckotidningar och magasin. Hos oss kan du enkelt beställa en tidningsprenumeration till dig själv eller välja att ge bort en tidning till någon annan. Välj mellan olika korsordstidningar, tidningar med mode och skönhet, med recept för goda middagar eller tidningar med fokus på hälsa, foto, jakt eller natur och fritid. En tidning är en uppskattad present, och har du svårt att välja mellan våra olika prenumerationserbjudanden kan du förstås ge bort ett av våra populära presentkort.

Kontakta oss

Om du inte hittar svar på dina frågor här på hemsidan är du välkommen att kontakta vår Kundservice.

Prenumerera på nyhetsbrev

Vill du få inspirerande nyhetsbrev om just dina intressen? Tidningsredaktionen skickar aktuella händelser och tips direkt till din e-postadress.
Anmäl din e-postadress och välj vilken tidning du vill få nyheter ifrån. Här kan du även se vilka nyhetsbrev du prenumererar på och avsluta prenumerationen om du inte vill få fler nyhetsbrev.

Prenumeranter har fördelar

 • Alltid fördelaktiga prenumerantpriser i allermediashop.se eller tidningarnas egna e-butiker.
 • Alltid samma pris oavsett vad som följer med tidningen eller om den prishöjs i butik.
 • 50% rabatt på prenumeration av Pling som ger dig digital tillgång till ett stort urval av Aller medias magasin och veckotidningar till ett fast månadspris.
 • Rabatterade priser på events, kurser och föreläsningar som anordnas av Aller medias olika tidningar eller samarbetspartners.
 • Möjlighet att betala din prenumeration med autogiro – enkelt, bekvämt och du får kontroll över kostnader.
 • Tidningen bekvämt och portofritt hem i postlådan.
 • Digital utgåva av din tidning som du kan läsa på surfplatta och i mobilen.