Frågor&Svar

E-tidning

 • Vad är e-tidning?

  E-tidningen är den digitala utgåvan av din fysiska prenumeration. Den ingår kostnadsfritt och läses via vår app Pling. 

  E-tidningen ska inte förväxlas med en prenumeration på hela Plings utbud. Vill du veta mer om Pling? Läs mer under fliken Pling.

   

 • Hur får jag åtkomst till e-tidningen?

  1. Du aktiverar e-tidningen genom att skapa ett konto på Mina Sidor. Detta gör du här. Om du redan har ett konto går det bra att logga in i Plingappen eller pling.se/start med samma uppgifter.


  2. Gå in på Google Play eller App store för att ladda ner Pling på din mobil eller surfplatta. Du kan även läsa din e-tidning via datorn på pling.se/start.


  3. Logga in på ditt konto. Du hittar din e-tidning i biblioteket eller genom att söka upp titeln med sökfunktionen.

   

 • Går det att få sin korsordstidning som e-tidning?

  Nej, det går inte att lösa korsorden digitalt.

 • Hur avslutar jag min e-tidning?

  Den avslutas automatiskt när din tidningsprenumeration upphör.

 • Var kan jag läsa min e-tidning?

  Du kan läsa din e-tidning genom Plingappen i en smartphone eller surfplatta.  Appen kan laddas ner till maximalt 5 enheter. Du kan även läsa e-tidningen i datorn genom att logga in på pling.se/start.

 • Kan jag läsa e-tidningen utan att vara uppkopplad?

  Ja, det kan du. I biblioteket väljer du "ladda ner". Därefter hamnar den i fliken med samma namn varifrån du kan läsa den utan uppkoppling.

 • Kan jag ge bort en digital prenumeration?

  Inte på en enskild tidning. Däremot kan du ge bort presentkort på Pling som ger tillgång till över 300 svenska och internationella tidningar i samma app. Gå till pling.se för att läsa mer.

Våra Plus-tjänster

 • Vad får man som prenumerant på en Plus-tjänst?

  För Svensk Dam Plus:

  Svensk Dam Plus är det mest exklusiva innehållet på svenskdam.se. Som prenumerant på  Svensk Dam Plus får du allt du vill veta om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar. Du får tillgång till ett stort antal exklusiva artiklar, fördjupande läsning, hemma hos-reportage, unika bilder, fakta, historia och mycket mer. Dessutom får du chefredaktör Johan T Lindwalls exklusiva nyhetsbrev till din e-post varje vecka. Som prenumerant ger vi dig även rabatt på våra fina produkter i Svensk Dams webbshop.

   

  För Hänt Plus:

  På Hänt Plus hittar du det mest exklusiva innehållet på hänt.se. Dokument, kartläggningar, långintervjuer, det senaste från Hollywood, storys från den kungliga världen samt exklusiva erbjudanden, rabattkoder och tävlingar.

 • Vad kostar våra Plus-tjänster?

  Vad kostar Svensk Dam Plus?

  Första månaden är kostnadsfri därefter betalar du 59 kr per månad. Om du redan prenumererar på papperstidningen får du tillgång till Svensk Dam Plus på köpet.

  Vad kostar Hänt Plus?

  Ordinarie pris är 69 kr per månad och för prenumeranter av tidningen är priset 49 kr per månad.

   

 • Kan man testa Svensk Dam Plus innan man bestämmer sig?

  Ja. När du blir prenumerant på Svensk Dam Plus får du första månaden gratis, och du kan säga upp din prenumeration när du vill, fram till 3 dagar före nästa dragning.

 • Varför kostar det att läsa artiklar på Hänt.se och Svenskdam.se?

  Våra papperstidningar har alltid kostat pengar, men eftersom webbplatserna inte haft lika mycket innehåll tidigare har vi kunnat finansiera den med enbart reklam. Nu gör vi en större satsning på webben, med ännu bredare, mer spännande, mer genomarbetat och exklusivt innehåll till er läsare, som vi också valt att ta betalt för.

 • Hur skaffar jag Aller medias Plus-tjänster?

  Du registrerar dig och betalar direkt på respektive sajt. Klicka på Logga in och därefter på Skapa konto.

 • Hur betalar jag Plus-tjänsterna?

  Du betalar via vår partner Klarna som kommer dra prenumerationsavgiften månadsvis direkt från ett av dig förutbestämt konto. Om du tidigare har betalat via Klarna på någon annan sajt så finns alla dina uppgifter förifyllda vilket gör det väldigt lätt att bli prenumerant. Notera att pengar dras på nästkommande bankdag vid förfallo under helger.

 • Kan jag betala för Plus-tjänsten på annat sätt än via Klarna?

  Nej, inte i dagsläget.
 • Kan jag betala för Plus-tjänstenvia Swish?

  Nej, inte i dagsläget.

 • Kan jag betala för Plus-tjänsterna med faktura?

  Eftersom prenumerationen på Plus-tjänsten är på månadsbasis erbjuder vi i dagsläget inte betalning via faktura för att göra betalningsprocessen så enkel och smidig som möjligt för dig som kund.

 • Jag vill inte uppge mitt personnummer, hur betalar jag då för en Plus-tjänst?

  I dagsläget krävs det att man uppger sitt personnummer för att kunna teckna en prenumeration. Anledningen till det är att Klarna gör en check mot sitt kreditvärdighetsregister för att säkerställa att kunden har möjlighet att betala. Det enda sättet att inte ange personnummer är om du tecknar en papperstidningsprenumeration då du då får tillgång till Svensk Dam Plus på köpet. För att göra det besök Prenumerera.se och välj Svensk Damtidning.

 • Måste jag betala för min Plus-tjänst varje månad?

  Ja, modellen för Plus-tjänsterna fungerar så att du betalar ett litet belopp varje månad. Betalningen dras automatiskt och du kan säga upp din prenumeration när du vill, dock senast 3 dagar före nästa månadsörnyelse.

 • Hur ser jag om jag prenumererar på en Plus-tjänst?

  Du kan se det på Mina Sidor eller genom att logga in på Hänt.se/Svenskdam.se genom att klicka på ”Logga in” i menyn och gå sedan till ”Min profil” – där ser du om du har en aktiv prenumeration.

 • Hur ändrar jag min e-postadress på Hänt.se eller Svenskdam.se?

  Gå till ”Min profil” för att uppdatera din e-postadress. Ange din önskade e-postadress och din nuvarande lösenord, klicka därefter på ”Spara”. Om du ändrar din e-postadress ändras också din inloggning, och du loggar framöver in med den nya e-postadress som du angivit.

  Obs! Notera att det är samma inloggning för hemsidorna pling.se samt prenumerera.se vilket betyder att byter du e-postaddress för en så ändras det för alla tre.

 • Är det någon uppsägningstid för Plus-tjänsterna?

  Nej, du kan säga upp ditt abonnemang när du vill, dock senast 3 dagar före förnyelse. Betalningen dras i förskott, så om du säger upp ditt abonnemang kommer du att ha fortsatt tillgång fram till och med en månad efter att den senaste betalningen dragits.

 • Hur avslutar jag min prenumeration på Plus-tjänsterna?

  Gå till ”Min profil” och klicka på ”Avsluta prenumeration” och följ stegen därefter.

 • Hur avslutar jag min kombinerade prenumeration på papperstidningen och en Plustjänst?

  Har du en tidsbestämd prenumeration behöver du inte göra någonting, utan prenumerationen avslutas automatiskt efter att du fått ditt sista betalda nummer i brevlådan. Med jämna mellanrum kommer vi att skicka ut erbjudanden om att förnya din prenumeration till dig.

  Har du en tillsvidareprenumeration säger du upp denna på Mina sidor eller genom att kontakta kundservice.

  Är du osäker på vilken typ av prenumeration du har så finns denna information på din faktura.

 • Jag vill ändra min prenumeration från papper till enbart Plus-tjänst, hur gör jag?

  Logga in på Prenumerera.se och avsluta din pappersprenumeration eller kontakta kundservice för att säga upp den. Därefter tecknar du en ny digital prenumeration genom att logga in på Svenskdam.se eller Hänt.se, navigera till “Min profil” och därefter välja “Aktivera prenumeration”.

 • Måste jag som prenumererar på Svensk Damtidning i pappersform betala för Svensk Dam Plus?

  Nej, du som prenumererar på Svensk Damtidning i pappersform får tillgång till Svensk Dam Plus på köpet så länge din prenumeration är aktiv. Skulle du säga upp prenumerationen på papperstidningen försvinner också tillgången till Svensk Dam Plus. Du kan då välja att teckna en helt digital prenumeration för fortsatt tillgång till Svensk Dam Plus.

 • Hur får jag som prenumerant på papperstidningen tillgång till Svensk Dam Plus?

  För att komma åt Svensk Dam Plus behöver du tillgång till internet och en e-postadress. Gå till sajten och klicka på ”Logga in” i menyn, därefter klickar du på ”Prova Plus”. Ange din e-postadress, välj ett lösenord (minst 6 tecken) och godkänn användarvillkoren. I Steg 2 väljer du koppla din prenumeration. Fyll sedan i ditt kundnummer samt postnummer och välj att koppla. Du ska nu se din adress, välj då “Koppla”. Nu ska du få tillgång till Plus-artiklarna! Om ett problem uppstår under processen kan du kontakta Kundservice.

 • Kommer jag även att få en tidning när jag betalar för Svensk Dam Plus?

  Nej, om du bara tecknar en prenumeration på Svensk Dam Plus får du inte tillgång till papperstidningen. Du som prenumererar på papperstidningen får dock gratis tillgång till Svensk Dam Plus, så om du önskar tillgång till båda kan du teckna en prenumeration genom att besöka Prenumerera.se och välja Svensk Damtidning.

 • Jag försöker skapa ett konto men får felmeddelande att jag redan har ett, varför?

  Användare som har ett konto hos någon av våra digitala tjänster, exempelvis Pling.se, Svensk Dam Plus eller Prenumerera.se har automatiskt ett inlogg på hos alla andra digitala tjänster. För att komma åt material på Pling.se, Svenskdam.se eller Hänt.se krävs dock en prenumeration, detta tecknas när man har loggat in.

  Om du har glömt ditt lösenord välj “Glömt lösenord”.

 • Hur gör jag om jag har glömt mina inloggningsuppgifter?

  Om du har glömt vilken e-postadress du använt för att skapa ett konto kan du kontakta Kundservice för att få hjälp.

 • Hur gör jag om jag har glömt mitt lösenord?

  Klicka på ”Logga in” och välj sedan ”Glömt lösenord?” och följ stegen därefter. Du kommer få ett nytt lösenord skickat till din angivna e-postadress.

 • Min inloggning fungerar inte, varför?

  Du har antingen angett fel e-postadress eller fel lösenord. Försök igen och om det inte fungerar så be om att få ett nytt lösenord skickat till dig genom att klicka på ”Glömt lösenord?”.

 • Varför kommer jag inte åt en artikel på Hänt.se eller Svenskdam.se fast jag är inloggad?

  Om du inte kommer åt en artikel så har du ingen aktiv prenumeration. Gå till ”Min profil” och klicka på ”Aktivera prenumeration” och följ stegen.

 • Kan jag använda Svensk Dam Plus som utlandskund?

  Nej, inte för tillfället.

Allas.se

 • Vad är allas.se?

  Eftersom sajterna för våra familjetidningar Allers, Allas, Hemmets Veckotidning och Året Runt har haft väldigt snarlikt innehåll har vi valt att samla den typen av innehåll på en sajt istället: allas.se, som samtidigt fått en ny grafisk profil och uppdaterat innehåll. Med en ny stor sajt vidareutvecklar vi vårt familjetidningssegment så att det passar er läsare ännu bättre.

 • Vad gör jag om jag vill läsa Allers / Hemmets / Året Runt digitalt?

  En del av materialet kommer att finnas på allas.se, men tidningarna finns även i sin fulla form i vår egen app Pling, liksom i sortimentet hos Readly.